05.07.2023

10 savjeta za uspješniju prodaju nekretnine

Kada prodajete svoj dom, važno je da on izgleda najbolje što može kako bi privukao kupce. Stoga, često je potrebno uložiti trud u uređenje doma prije nego ga stavite na tržište. U ovom vam članku pišemo o deset savjeta za uređenje doma kako biste ga uspješno prodali.
 

  1. Očistite i organizirajte

Prije nego počnete uređivati, pobrinite se da je vaš dom čist i organiziran. To znači da trebate ukloniti sve nepotrebne stvari koje zauzimaju prostor i napraviti mjesta za stvari koje su vam potrebne. Također, temeljito očistite cijeli dom, uključujući i podove, zidove, stolove i namještaj. Ako nemate vremena za čišćenje, razmislite o unajmljivanju čistača kako biste bili sigurni da će vaš dom izgledati najbolje što može.

 

  1. Neutralizirajte prostor

Važno je da vaš dom izgleda neutralno kako bi kupci mogli zamisliti svoj život u njemu. Stoga, uklonite sve osobne predmete poput fotografija, zavjesa ili namještaja u jarkim bojama.

 

  1. Pobrinite se da dom miriše dobro

Kada ljudi ulaze u vaš dom, prvi dojam je važan. Stoga, pobrinite se da vaš dom miriše ugodno. Otvorite prozore kako bi se provjetrio, osvježite zrak svježim cvijećem ili mirisnim svijećama. Ako kuhate prije nego što kupci dođu pogledati vaš dom, pobrinite se da se mirisi ne zadrže u prostoru. Držite prozore otvorene, upotrijebite ventilatore i uklonite posuđe nakon što ste završili s kuhanjem.

 

  1. Obnovite interijer

Ako je vaš dom zastario ili ima vidljive nedostatke, razmislite o nekim manjim popravcima ili obnovama kako bi izgledao svježije i privlačnije kupcima. Primjerice, promjena svjetiljki i prekidača može dati vašem domu novi i svježi izgled, a nije skupa investicija.

 

  1. Iskoristite prirodno svjetlo

Svjetlost je važan faktor u uređenju doma. Pobrinite se da prostor bude dobro osvijetljen, iskoristite prirodno svjetlo i držite zavjese otvorene. Ako ne dobivate dovoljno prirodne svjetlosti, dodajte neke svjetiljke kako bi vaš dom izgledao svjetlije i modernije.

 

  1. Uredite vrtove i terase

Ako imate vrt ili terasu, pobrinite se da budu uredni i uredno održavani. Kupci će cijeniti dobar prvi dojam kada vide vaš vanjski prostor.

 

  1. Razmislite o uređenju

Ako je vaš dom prazan, razmislite o uređenju kako bi kupci mogli zamisliti kako će se prostor izgledati kada se u njega usele. Uzmite u obzir da se ne morate ulagati u skupi namještaj, već možete iznajmiti neke komade za vrijeme prodaje.

 

  1. Ne pretjerujte s dekoracijom

Dok uređujete dom, pripazite da ne pretjerujete s dekoracijom. Cilj je da prostor izgleda čist, prostran i neutralan, a ne pretrpan raznim ukrasima.

 

  1. Osigurajte dovoljno spremišnog prostora

Kupci će tražiti dovoljno spremišnog prostora u vašem domu. Stoga, pobrinite se da su ormari uredni i dovoljno veliki, a spremišni prostor maksimalno iskorišten. Kupci će cijeniti funkcionalan i praktičan dom.

 

  1. Postavite realnu cijenu

Postavljanje prave cijene važno je za uspješnu prodaju vašeg doma. Pretjerivanje s cijenom može odbiti potencijalne kupce, a postavljanje preniske cijene može vam oduzeti potencijalni profit. Stoga, istražite cijene sličnih nekretnina u vašoj okolici i razgovarajte s nekoliko agenata za nekretnine prije nego što postavite cijenu. Postavljanje realne cijene pomoći će vam da privučete više potencijalnih kupaca i postignete bolju prodajnu cijenu.